Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Eortologio v1.0.0

Δωρεάν Εορτολόγιο για όλες τις Symbian 3rd-5th Edition συσκευές.
Πηγές καταχωρήσεων :
zoiforos.gr (Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας του κ. Χρήστου Τσολακίδη)
eortologio.gr
apostoliki-diakonia.gr
el.wikipedia.org_Πολιούχοι
el.wikipedia.org-αργίες
Σαν σήμερα.gr-Παγκόσμιες ημέρες

  • Γιορτές Εβδομάδος - Δείτε εύκολα και γρήγορα όλες τις γιορτές της τρέχουσας βδομάδας, ταξινομημένες σε καρτέλες (tabs) ανά ημέρα, σαν να ξεφυλλίζουμε επιτραπέζιο ημερολόγιο γραφείου.
  • 'Σαν σήμερα στο Internet' - Συνδεθείτε στο Internet και ενημερωθείτε από την Wikipedia για Γεγονότα, Γεννήσεις αλλά και θανάτους που συνέβησαν "Σαν Σήμερα". Ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσει το καθημερινό surfing στο διαδίκτυο αλλά και να αποδεσμευτεί η οθόνη αναμονής της συσκευής μας από την συντόμευση του "Ιστού".
  • Ημερολόγιο Συσκευής - Το Εορτολόγιο (όπως θα δείτε παρακάτω στην "Αναζήτηση Γιορτής") βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με το Ημερολόγιο της συσκευής και η ύπαρξή του στο μενού του Εορτολογίου, ελευθερώνει ακόμη μια συντόμευση από την Οθόνη αναμονής.
  • Αναζήτηση Γιορτής - Αναζητήστε εύκολα και γρήγορα το όνομα της γιορτής που σας ενδιαφέρει, δείτε το πότε γιορτάζει και με ένα κλικ δημιουργήστε (ή διαγράψτε) ετήσια επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση Ημερολογίου διάρκειας 25 ετών, είτε αυτή αφορά Σταθερή είτε Κινητή γιορτή. Έτσι εάν μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής έχετε επιλέξει να φαίνονται οι σημειώσεις Ημερολογίου στην αρχική οθόνη αναμονής, δεν θα ξεχάσετε ποτέ πια, την γιορτή κάποιου αγαπημένου σας προσώπου. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε αρχείο κειμένου με όλες τις καταχωρήσεις Ημερολογίου, το οποίο μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε είτε μέσα από το Εορτολόγιο, είτε να το μεταφέρετε στον υπολογιστή σας.
  • Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα - Εύκολος και ταχύτατος τρόπος υπολογισμού του Πάσχα των Ορθόδοξων αλλά και καθολικών Χριστιανών.
  • Μετάβαση σε Ημερομηνία - Δείτε τους εορτάζοντες στην Ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.
  • Αργίες - Επιλέξτε το Έτος και δείτε τις αργίες που θα λάβουν χώρα σε αυτό.
  • Πολιούχοι - Αναζητήστε την πόλη που σας ενδιαφέρει και δείτε ποιος ο πολιούχος της και φυσικά πότε γιορτάζει.
  • Αρχεία βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση του χρήστη σε οποιοδήποτε σημείο του μενού κι αν βρεθεί καθώς και δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης της εφαρμογής μέσα από τις ρυθμίσεις που διατίθενται.
Εγκατάσταση :
  1. Εγκαταστήστε πρώτα την Python for S60 1.45 , είτε στη μνήμη της συσκευής, είτε στην κάρτα μνήμης Προσωπικά προτιμώ πάντοτε την μνήμη του τηλεφώνου C:\ για ταχύτερη εκκίνηση των εφαρμογών που βασίζονται σε αυτήν.
  2. Εγκαταστήστε την εφαρμογή του Εορτολογίου στην ίδια περιοχή που εγκαταστήσατε και την Python αγνοώντας τυχόν προειδοποιήσεις .
  3. Υπογράψτε ψηφιακά (sign) ανάλογα με το IMEI της συσκευής που θα γίνει η εγκατάσταση, το module appuifw2. Πρόκειται για το εργαλείο το οποίο μας χαρίζει τις μπάρες κύλισης. Ένας από τους πολλούς τρόπους να υπογράψετε το appuifw2 είναι και το επίσημο site του Symbian Signed μέσω του Open signed on line 1) Συμπληρώστε τα πεδία με το ΙΜΕΙ της συσκευής (το οποίο βρίσκουμε με *#06#) , 2) το email στο οποίο θα σας αποσταλεί υπογεγραμμένη η εφαρμογή, 3) μεταβείτε στο σημείο του υπολογιστή σας όπου και βρίσκεται το ανυπόγραφο appuifw2 ,4) γράψτε τον κωδικό που αναγράφεται στο πεδίο 5) τέλος συμφωνήστε με τους όρους χρήσης βάζοντας τικ στο κουτάκι και πατήστε Send . Σε λίγα λεπτά το υπογεγραμμένο appuifw2 θα βρίσκεται στα εισερχόμενα του email λογαριασμού που μόλις δώσατε
Όλα τα αρχεία θα τα βρείτε μέσα σε έναν συμπιεσμένο (zip) φάκελο ΕΔΩ
Σημείωση :
Το Eortologio v1.0.0 εγκαταστάθηκε και λειτούργησε σωστά σε Nokia E65, N82, N95, N95 8gb, E52, 5800 XM και Ν97.
Στο Nokia N97 μετά την αναβάθμιση λογισμικού σε v20.0.019 και την προσθήκη του kinetic scrolling η μπάρα κύλισης στις λίστες έπαψε να λειτουργεί. Η μετακίνηση όπου υπάρχει λίστα (όπως για παράδειγμα στην αναζήτηση γιορτής ή στην αναζήτηση πόλεως στους πολιούχους) θα πρέπει να γίνεται με το πολυπλήκτρο της συσκευής.